Handige weetjes

 

Is het verkeerd om schoenen met hoge hakken te dragen?  

Zolang je ze af en toe een paar uur draagt, zijn hoge hakken geen probleem. Maar liever niet te vaak.

 

Wat is een 'goed passende' schoen?

Die is stevig – de zool moet soepel, maar niet dubbel te vouwen zijn – en laat voldoende ruimte voor de tenen vrij, zodat de voet tijdens het lopen kan afwikkelen. Je hoort er als het ware mee te kunnen ‘pianospelen’ in je schoen. Aan de zijkant, bij de kleine tenen, moet ook nog enige speelruimte zijn.

Doordat onze collectie schoenen uit verschillende wijdte-maten bestaan, kunnen wij u een juist pasvorm advies geven.

 

Is het slecht om lang met voetklachten door te lopen?

Gezonde voeten zijn essentieel om zelfstandig en mobiel te blijven. Als er niets aan de oorzaak gedaan wordt, verergeren de meeste voetproblemen. Een beetje eelt is niet erg, maar heel dik eelt kan met staan en lopen extra druk geven en daarom pijnlijk worden. 

 

Wordt een behandling door een pedicure of podoloog door de zorgverzekeraar vergoed?

Behandeling door een (register)podoloog zit bij de meeste verzekeraars in het aanvullende pakket. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een behandeling door een pedicure of (register)podoloog bij diabetespatiënten vanuit de basisverzekering, andere hebben het opgenomen in hun aanvullende verzekering. Vanaf 1 juni 2011 is het niet meer nodig om een verwijsbrief te hebben van uw huisarts of specialist. U kunt gewoon zelf een afspraak maken.