Hallux Valgus

 

wat is een hallux valgus eigenlijk? Een hallux valgus is een scheefstaande grote teen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oorzaak:

Het is niet helemaal duidelijk wat de precieze oorzaak is van een hallux valgus, al lijkt erfelijkheid een rol te spelen. Ook lijkt er een verband te bestaan tussen het dragen van nauw schoeisel of hoge hakken en het ontstaan van een hallux valgus.

 

Klachten:

Veel mensen met een hallux valgus hebben weinig of geen last. Behandeling is dan niet nodig. Hoewel de afwijking in de loop der jaren erger kan worden, is het zogenaamde preventief opereren om de standsafwijking te corrigeren niet nodig.

Een operatie blijft later altijd mogelijk wanneer er wél klachten ontstaan bij zowel een milde of ernstige hallux valgus. Die klachten bestaan meestal uit pijn en irritatie aan de knok vooral tijdens het dragen van strak zittend schoeisel. Naast een pijnlijke knok kan eveneens pijn ontstaan in de hele voorvoet.

 

Behandeling:

In principe is de eerste behandeling van een hallux valgus altijd een behandeling zonder operatie, ook wel conservatieve behandeling genoemd. In het beginstadium kunnen pijnlijke drukplekken voorkomen worden door het dragen van wijdere schoenen of het laten oprekken van de schoen ter plaatse van de knok. Viltjes en ringpleisters kunnen hierbij ook helpen. En het dragen van steunzolen ter correctie en ondersteuning van de voet en meer ruimte voor de voorvoet is een ander alternatief in de conservatieve behandeling van een hallux valgus. 

 

Schoenadvies:

Het is belangrijk dat het een stevige schoen is die rond de hallux valgus meer de ruimte heeft. Bij Van Camp Schoenen vindt u schoenen die aan deze voorwaarden voldoen, het is belangrijke een goed passende schoenen aan uw voeten te hebben.

 

Kom eens langs advies en om te passen wat de mogelijkheden zijn!