Hielspoor

 

wat is een hielspoor eigenlijk? Een hielspoor is een benige uitwas (doornvormige verkalking) onder het hielbeen ter hoogte van de aanhechting van het peesblad is een zgn. hielspoor (spina calcaneï). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oorzaak:

Hielspoor is een verkalking van de p

 

Fasciitis plantaris is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen die soms een ontsteking onder de hiel veroorzaakt. 

 

Klachten:

Pijnscheuten onder de voet, pijn begint al bij het opstaan.

 

Schoenadvies/Behandeling:

Steunzolen of een joya/mbt schoen

 

Door een joyaschoen te dragen, dit is een zachte schoen geeft dit verlichting aan de voet, dit komt doordat de zolen van joya schokabsorberend en drukverdelend zijn. Dit wordt vaak als plezierig ervaren.

 

Meestal wordt geadviseerd minder lichamelijke activiteiten te verrichten.

Soms worden pijnstillers of ontstekingsremmers gegeven om de pijn te onderdrukken, maar de meest doeltreffende manier om de peesontsteking te bestrijden blijft een cortison-injectie. Daarna moet de stand van de voet behandeld worden. Het dragen van een orthopedische (steun) zool kan de spierspanningen verminderen en de stand van de voet corrigeren (correctie van een holle of platte voet). Soms kan fysiotherapie met schokgolven helpen.

Ten slotte is het kiezen van een aangepaste wandelschoen noodzakelijk om te voorkomen dat deze hinderlijke talalgie terugkomt.

PAS OP met platte schoenen (teenslippers, bootschoenen, espadrilles…) als u 's zomers gaat wandelen.

– See more at: http://www.docvadis.nl/huisartsenpraktijk-vandersanden/page/medische_info/behandeling_wat_hoe/ik_heb_pijn_aan_mijn_hiel.html#sthash.In8OzNRy.dpuf

 

 

Fasciitis plantaris

 

Fasciitis plantaris is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen die soms een ontsteking onder de hiel veroorzaakt. 

 

Last van hielspoor? 
Dan bent u hier op het juiste adres. Pijnvrij lopen en staan kan echt, met gebruik van de juiste inlegzolen. En wij hebben deze oplossingen voor hielspoor bij Pedimarkt.

Hielspoor (spina calcaneï) is een benige uitwas (doornvormige verkalking) onder het hielbeen ter hoogte van de aanhechting van het peesblad. Onderzoek wijst uit dat bij ongeveer 75% van de volwassen bevolking een dergelijke benige uitwas wordt aangetroffen. Dit hoeft echter niet altijd te leiden tot het ontstaan van pijn. Hevige, aanhoudende pijn onder de hiel wordt veelal aangeduid met het begrip 'hielspoor'. Deze benaming wordt beter begrepen dan de werkelijke naam: ‘Fásciïtis Plantaris’. De pijn wordt veroorzaakt door een niet-bacteriële ontsteking aan het peesblad. Veelal is dit het gevolg van overbelasting. De kenmerkende klacht bij een hielspoor is een nauwkeurig aan te duiden, felle pijn onder de hiel.

Oplossingen voor hielspoor
Bij Pedimarkt hebben wij oplossingen die de druk (en dus de pijn) wegnemen. Of het nu inlegzolen, steunzolen, hakjes/hieltjes zijn, het zijn bewezen goede oplossingen.