Podologie 

 

Sinds september heeft Van Camp een podologie-praktijk geopend. U kunt bij ons terecht voor uw voet -en houdingsklachten.     

 

Wat is podologie?

 

Registerpodoloog

 

Een registerpodoloog is een erkende paramedische voetspecialist. De registerpodoloog herkent en behandelt evenals de podotherapeut voet- en voetgerelateerde houdingsklachten. Cliënten met deze aandoeningen kunnen bij de registerpodoloog terecht voor advies en behandeling om klachten te verhelpen of te verminderen en (ernstige) complicaties te voorkomen. 

Bij systeemziekten als reuma en diabetes speelt de registerpodoloog een belangrijke preventieve rol ter voorkoming van klachten en (ernstige) complicaties. Hij -en/of zij herkent risicofactoren en geeft preventieve voorlichting en advies aan de cliënt.

 

U kunt telefonisch (0318 482520) een afspraak maken bij ons maken. Tijdens het eerste contact zal een intake-gesprek en een podologisch onderzoek worden afgenomen. Het onderzoek zal bestaan uit een anamnese, voet -en schoeninspectie, houdingsanalyse en een ganganalyse.

 

De meest voorkomenede voetklachten zijn;

 

– voorvoetpijn

– hielpijn

– pijn onder de middenvoet

– brandig gevoel

– instabiele enkels

– afwijkende vormen en standen van de voet

– teenklachten

– vermoeidheidsklachten

– klachten bij Diabetes Mellitus (suikerziekte)

 

Een verwijzing van dokter of specialist is niet nodig. Let op: sommige verzekeraars vragen wel een verwijzing om voor vergoedigen om in aanmerking te komen. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en het verzerkeringspakket kunnen diensten en producten voor vergoedingen in aanmerking komen.
 

T 0318 482520